Basisschool Het Laar

vanuit respect en veiligheid de wereld ontdekken

Het Laar is een basisschool waar de deur openstaat voor iedereen. Een open plek waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat en waar we kunnen bouwen op elkaar, binnen de normen en waarden van het christelijk onderwijs. We werken samen aan een stevige basis voor de toekomst. Bij ons is er oprechte aandacht voor elkaar en wordt de nieuwsgierigheid van de kinderen geprikkeld. Wij leren kinderen hun talenten te ontwikkelen, samen te werken en te reflecteren. Vanuit onze kernwaarden veiligheid, respect, verantwoordelijkheid en vertrouwen mag je bij ons leren de beste versie van jezelf te zijn. 

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Dat doen we bijvoorbeeld door te werken met de Kanjertraining: een methodiek die de kinderen helpt met hun sociaal-emotionele vorming. Daarnaast zetten we ook B6-4all in. Dit is een doorgaande lijn, van groep 1 tot en met groep 8, die gericht is op het stimuleren van gewenst gedrag.

Christelijke waarden en normen

Onze christelijke identiteit is ook belangrijk, maar vooral omdat we lesgeven en werken vanuit de christelijke waarden en normen. We vinden het fijn dat u die onderschrijft. Wij zijn op het Laar vooral bezig om uw kind:

En verder doen we ons uiterste best om u, uw kind én elkaar te inspireren. Om nog beter onderwijs te bieden, om er te zijn voor elkaar, om te leren, te ontwikkelen en om verder te komen.

Heldere communicatie

En, last but not least, heldere en open communicatie. Daar houden we ook van. Dat betekent concreet dat onze deur altijd voor u openstaat. Als u zich ergens zorgen over maakt, een goed idee hebt, of gewoon iets wilt delen; kom gerust binnen en praat met ons!

Op onze beurt doen wij er alles aan om u goed op de hoogte te houden van de vorderingen van uw kind en van alles wat er op school gebeurt aan extra activiteiten, uitstapjes, ouderavonden, maandvieringen en rapporten. Dat doen we door de informatie op onze website zo overzichtelijk mogelijk vorm te geven en door de lijnen kort te houden.

Fotogalerij

Krijg de ruimte om te groeien!
Let op: u gebruikt een verouderde browser. De website kan daardoor mogelijk niet correct werken.
Surf sneller en veiliger met een van deze browsers: Firefox, Chrome, Edge of Opera.