Basisschool Het Laar

vanuit respect en veiligheid de wereld ontdekken

Het Laar is een christelijke basisschool, waar iedereen welkom is. We geven ons onderwijs vorm vanuit de gedachte dat ieder mens uniek is en dat al onze leerlingen zichzelf mogen zijn. Daarom maken we graag ruimte voor al hun talenten, vaardigheden en emoties. Het mag er zijn, allemaal. En hun minder sterk ontwikkelde kanten? Die mogen er ook zijn. Als het nodig is, gaan we ermee aan de slag en zo zetten we uw kind nog meer in zijn of haar kracht!

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Dat doen we bijvoorbeeld door te werken met de Kanjertraining: een methodiek die de kinderen helpt met hun sociaal-emotionele vorming. Daarnaast zetten we ook B6-4all in. Dit is een doorgaande lijn, van groep 1 tot en met groep 8, die gericht is op het stimuleren van gewenst gedrag.

Christelijke waarden en normen

Onze christelijke identiteit is ook belangrijk, maar vooral omdat we lesgeven en werken vanuit de christelijke waarden en normen. We vinden het fijn dat u die onderschrijft. Wij zijn op het Laar vooral bezig om uw kind:

En verder doen we ons uiterste best om u, uw kind én elkaar te inspireren. Om nog beter onderwijs te bieden, om er te zijn voor elkaar, om te leren, te ontwikkelen en om verder te komen.

Heldere communicatie

En, last but not least, heldere en open communicatie. Daar houden we ook van. Dat betekent concreet dat onze deur altijd voor u openstaat. Als u zich ergens zorgen over maakt, een goed idee hebt, of gewoon iets wilt delen; kom gerust binnen en praat met ons!

Op onze beurt doen wij er alles aan om u goed op de hoogte te houden van de vorderingen van uw kind en van alles wat er op school gebeurt aan extra activiteiten, uitstapjes, ouderavonden, maandvieringen en rapporten. Dat doen we door de informatie op onze website zo overzichtelijk mogelijk vorm te geven en door de lijnen kort te houden.

Fotogalerij

Krijg de ruimte om te groeien!
Let op: u gebruikt een verouderde browser. De website kan daardoor mogelijk niet correct werken.
Surf sneller en veiliger met een van deze browsers: Firefox, Chrome, Edge of Opera.